سفارش تبلیغ
صبا ویژن
تاریخ : چهارشنبه 95/6/31 | 3:13 صبح | نویسنده : sultan

گروهی این امر را تبلیغ می کنند که دین از سیاست جداست.اینگونه کسان،با اینکه در این موضعگیری،دارای جهتهای گوناگونند،از دو حال،بیرون نیستند،یا جاهلند یا مغرض: اگر اسلام را می شناسند و نتیجه کناره گیری دین از سیاست را که زمینه فراهم ساختن برای تسلط تام ستمگران و جباران است،می دانند،بیگمان،مغرضند،و برای نشر مقاصد و اهداف مغرضانه و مرموز این موضوع غلط را تبلیغ می کنند-چنانکه د مواردی نیز این امر،شناخته گشته و تجربه شده است.
و اگر جز این باشد،مانند برخی از علمای ساده بی اطلاع،یا گروهی از وعاظ عوام،یا مقدسان از همه جا بیخبراینان همگی جاهلند،یا به اسلام و همه ابعاد آن،یا به فلسفه و نظام اجتماع،و مسائل مربوط به روابط داخلی و خارجی،و زمینه های استیلاء و استعمار اجنبیان،یا به همه اینها. البته گروهی نیز هستند-بویژه در میان علما و روحانیون ساکت قاعد-که از ترس و بزدلی است که در امور سیاسی اسلامی دخالت نمی ورزند،و دربرابر سیاسیونِ جبار خائن قدعلم نمی کنند و دم نمی زنند،لیکن برای حفظ آبروی خود، این عدم مداخله را به حساب تشخیص می گذارند، و امر را به بحث و منطق می کشانند که دین از سیاست جداست. با اینکه دین اسلام عین سیاست است،نهایت سیاست و مدیریت حقه،و اگر عالم آگاه ربانی ،در آن دخالت کند-که باید بکند-برای آلوده شدن به سیاست های فاسد و نجس نیست،بلکه برای اجرای سیاست حقه است، و کوتاه کردن ایادی سیاستهای باطل که باعث محو اسلام و فضیلت و آزادگی می شوند.
در اینجا خوب است استناد کنیم به سخن مبارک و موثر امام خمینی:

«گرچه در اذهان بسیاری از مردم، بسیاری از اهل علم،و بسیاری از مقدسین کرده اند که اسلام به سیاست چه کار دارد؛ اسلام از سیاست جداست .همان چیزی که آرزوی حکومت‌هاست ، و از اول اجانب و حکومت‌ها، در اذهان ما القا کرذده اند، که آخوند به سیاست چه کار دارد؟. و وقتی از آخوندی عیب می‌گیرند می‌گویند: آخوند سیاسی است! * اسلام از سیاست جداست؛ دین علیحده وسیاست علیحده است.
اینها اسلام را نشناخته‌اند. اسلامی که وقتی حکومتش در زمان رسول اکرم(ص) تشکیل شد و باقی ماند عدل یا غیر عدل، و در زمان حضرت امیر(ع) – باز حکومت عادله اسلامی بود-حکومتی بود سیاسی،در همه جهات،مگر سیاست چیست؟ روابط حاکم و ملت، و روابط حکومتها و عامه مردم، روابط حاکم و سایر حکومتها، و جلوگیری از مفاسد موجود. همه اینها سیاست است. احکام سیاسی اسلام، از احکام عبادی بیشتر است. کتباهایی که اسلام در سیاست دارد،بیشتر از کتابهایی است که در عبادت دارد. این غلط را چنان در زهن جایگر کرده اند،و آقایان باورشان آمده که اسلام از سیاست جداست، و اسلام فقط احکام است،رابط بین اسنان و خداست،مسجد رفتن و قرآن خواندن و دعا کردن است! اگر این اسلام است،حکومتها هم با شما کاری ندارند. اما این اسلام نیستن. اسلام در مقابل طلمه ایستاده است. اسلام، در مقابل کفار و متحاسرین،حکم به قتال داده،حکم به کشتن داده است. آیا با اینهمه احکام مربوط به جهاد و قتال و دفاع و ... که در اسلام هست، اسلام، از سیاست دور است، و اسلام فقط به مسجد رفتن و قرآن خواندن و نماز خواندن است؟ دین این احکام[ احکام سیاسی] را دارد، . باید اجرا شود.»1

*البته در مواردی،منظور از «آخوند سیاسی»، آخوند وابسته به دستگاههای فاسد است. که در جهت اصلاح کار نمی کند،بلکه با آنها همکاری می کند. چنین کسی فاسد و خائن و مردود است،و بودنش در لباس روحانیت،خیانت دیگر و بزرگتری است. و معلوم است که در این مورد،منظورِامام نیست.(حکیمی)

1-از سخنرانی امام خمینی، به تاریخ 14 شوال 1397،6 مهر 1356،در نجف اشرف-نشری? روحانیون مبارز خارج از کشور.ص 23-25

تفسیر آفتاب ص29-31

بستگی دین و سیاست از نظر عقلی
اگر دین به مسئله سیاست و رهبری نیندیشد،و در آن باره دستورات و تکالیفی نداشته باشد،و نظامی را پیشبینی نکند،خود را نفی کرده است. و نه تنها ضامن اجرا ندارد بلکه مانع اجرا نیز دارد،زیرا سیاسیون و قدرتمندان نمی توانند روش و برنامه دین را که دعوت به آزادی و دادگری و نفی طاغوت می کند بپذیرند. از این رو از نشر تعالیم دین جلوگیری می کنند. و اگر در محیطی به علت جدیت عالمان دین و مجاهدت متفکران و نویسندگان دینی، کوشش واعظان و معلمان و استادان متعهد،تعالیم دینی نشر یافت، و مردم از آنها آگاهی یافتند، و خواستند آنها را به کار بندند،قدرتمندان از عملی شدن آن تعالیم جلوگیری می کنند، و در نظامهای تربیتی و فرهنگیی که خود پدید می آورند(-و در این کار از دشمنان دین و آزادی و اجنبیان-به نام مستشار فرهنگی و امور آموزشی و ...-کمک می گیرند،یا به علت ضعف شخصیت و ملیت و ضعقف اراده-بیگانگان نفوذ خود را بر آنان تحمیل می کنند)،می کوشند تا نوباوگان را برخلاف موازین دین و فضیلت-یا دست کم ناآگاه از آنها-پرورش دهند. و از این راه،بتدریج،دین را از جامعه سلب می کنند.
بنابراین،دور از موازین خرد و فطرت است،که دین دارای نظام رهبری نباشد و دعوت به یک نظام سیاسی نکند.
اگر دینی خود را حق می داند و نجات مردم را در پیروی از تعالیم خود می شمارد،دور از منطق است که،تنها و تنها، به موعظه کردن بسنده کند،و درباره ایجاد زمینه نفوذ تعالیم خود و رفع موانع این نفوذ،چاره ای نیندیشد. بویژه که ادیان همیشه در برابر جباران و ستمگران و طاغوتان قرار داشته اند، و یکی از عمده ترین کوششهای پیامبران،برای برهم زدن نظامهای طاغوتی بوده است،و در هم ریختن قدرت اینگونه نظامها، تا مردم را از زیر سلطه آنان در آورند، و به آزادی فکری و عملی برسانند.
و چون اجتماع بشری،بدون نظام بر سرپا نمی ایستد،باید دین به هنگامی که نظامی را در هم ریخت،خود نظامی داشته باشد که عرضه کند. بلکه معقول این است که به منظور بر سرکارآوردن نظام بهتری که خود دارد و پیشنهاد می کند،به در هم ریختن دیگر نظامها بپردازد.و پس از این پیروزی،نظام صالح خویش ار بر سرکار آورد. و در اسلام چنین است.بلکه اسلام-چنانکه دیدیم-در نخستین گام،به این فکر معقول و صحیح توجه شده است. و پیامبر به هنگام دعوت به اصل عقیده توحیدی(ایدئولوژی اسلامی)، اصل سیاست و مدیریت را نیز مطرح کرده است،دوش بدوش،با اصل توحید.
باید یاد کنیم که در ادیان الاهی پیش از اسلام نیز(چون همه برپایه فطرت بوده است،صرف نظر از تحریفهایی که در آنها راه یافته است)،این اصل منطقی رعایت شده است. پیامبران،وصی و جانشین و نظام رهبری و سیاسی داشته اند،چنانکه در ایات بسیاری از قرآن کریم،بدین امر تصریح شده است.
بدینگونه می نگریم که نظامهای دینی و دینهای الاهی،همه،درارای رهبری وسیستم سیاسی نیز بوده اند،و هیچیک در نظام سیاسی،پیرو جباران و حکومتها و نظامهای دیگر نبوده اند. و می دانیم که آن ادیان هیچکدام،مانند اسلام،کامل نبوده اند. و این دین اسلام است که-به نص قرآن-کامل است،اکنون چگونه ممکن است دینی کامل،فلسفه مدیریت و نظام ره ،مجبور باشند،در هر منطقه ای که قرار گرفته اند،تابع اصول و قوانین منطقه باشند،اصول و قوانینی که همواره ضداسلام و نفی کننده اسلام بوده است و هست،یعنی نفی کننده والاییهای تربیتی، و مکارم اخلاقی، و موازین عدل و رحمت اسلامی،و مبانی حقوقی که اسلام آورده است،تا بشریت را از دست جباران و طاغوتان و مققرات ناقص،یا فسادآور و زیانبخش آنان،برهاند؟

همان44-46






  • paper | فال تاروت نه کارتی | buy Reports
  • بک لینک رایگان | فروش لینک دائمی